محل تبلیغات شما

مطالب زیر پیشگفتار کتابی با نام "ماهیت حقوقی موافقت نامه های تجارت ترجیحی" از ریاست محترم حقوقی پیشین بانک صادرات آقای علی رضایی است، که در زمینه تجارت بین الملل کمک شایانی به علاقه مندان و دانشجویان رشته حقوق می نماید.

کشورهای دنیا به وسیله شبکه های اقتصادی، ی و اجتماعی پیچیده ای به یکدیگر مرتبط هستند. گسترش روابط اقتصادی، اجتماعی و ی میان کشورها و تکثیر روزافزون موافقت نامه های تجارت ترجیحی، موجب شکل گیری تقاضاهای متنوع برای کالاها و خدمات گوناگون شده است. روابط اقتصادی هم از طریق تجارت کالا و هم از راه جریان سرمایه ایجاد می شود که هر کدام پیامدهای مربوط به خود را دارد. پاسخگویی به این نیاز در عرصه اقتصادی را سازمان تجارت  جهانی بر عهده گرفته است. در این سازمان، آئین نامه ها و مقرراتی وضع شده تا کلیه کشورها بتوانند ضمن عضویت در آن از جایگاه مناسب و در خوری برخوردار شوند. پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی در طول برنامه های اول و دوم همواره به عنوان یکی از موضوعات مهم اقتصادی نیز بر اهمیت آن افزوده شده است. موافقت نامه های تجارت ترجیحی و آزاد در واقع توافق های بین المللی میان کشورها به منظور تسهیل تجارت و در نتیجه افزایش حجم تجارت میان کشورهای طرف تجاری می باشند که در این قبیل موافقتنامه ها، دولتها تسهیلاتی را در فرایند تجارت بین المللی برای یکدیگر به وجود می آورند که در مورد سایر کشورها قائل می شوند. از این رو، الحاق جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی و عضویت ایران در موافقتنامه های تجارت ترجیحی هر کدام حقوق و تعهدات خاصی را در بر دارند چرا که جمهوری اسلامی ایران برای الحاق به سازمان تجارت جهانی مم به بررسی قوانین و مقررات خود در بخش هایی همچون جریانات تجاری و درآمدهای تعرفه ای صادرات، واردات، کالا، خدمات و مالکیت فکری و . است که سازمان در آنها اصول و تعهداتی را در نظر گرفته است و ایران باید در روند الحاق خود در خصوص تعهدات مندرج در این بخش ها تصمیماتی را اتخاذ نماید. از این رو، تحلیل آثار حقوقی حمایت کننده و بازدارنده الحاق بر روی این گونه موافقتنامه های ایران نشان می دهد که برآیند این آثار حقوقی در جهت حفظ و تداوم اجرای آن موافقتنامه ها خواهد بود، زیرا علی رغم امکان به وجود آمدن مشکلاتی برای اجرای آنها پس از الحاق، بطور کلی چارچوب حقوقی سازمان از انعقاد و تداوم اجرای این نوع مناسبات تجاری اعضای خود در راستای اصل آزاد سازی تجارت حمایت می کند و از آنجایی که سرنوشت موافقتنامه های تجارت ترجیحی ایران پس از الحاق تا حد زیادی در طی مذاکرات الحاق رقم می خورد، تیم مذاکراتی ایران بایستی با در نظر داشتن امتیازات اعطایی کشور در آن موافقتنامه ها و همچنین توجه به ملاحظات اقتصادی و منافع تجاری کشورمان با اتخاذ رویکرد پذیرش اعطای کمترین سطح تعهدات و امتیازات به اعضای سازمان در مذاکرات الحاق به سازمان تجارت جهانی شرکت نماید. چرا که برای افزایش توانمندی این سازمان جهت هدایت و کنترل اقتصاد بین الملل و زمینه سازی پذیرش و عضویت کلیه کشورها در این سازمان، آئین نامه ها و مقرراتی وضع شده تا کلیه کشورها بتوانند ضمن عضویت در آن از جایگاه مناسب و در خوری برخوردار شوند. از این رو، نگارنده در این کتاب با بررسی جایگاه و نقش سازمان تجارت جهانی، در صدد پاسخگویی به اثبات این فرضیات می باشد که : با توجه به الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی، شرکت در موافقتنامه های تجارت ترجیحی منعقده قبل از الحاق بهره مند گردد؟ در آزاد سازی ترجیحی چه عواملی ممکن است سرمایه گذاری مستقیم خارجی را تحت تاثیر قرار دهد؟
سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) با توجه به ساختار آن می تواند در برابر آزادسازی تجاری عکس العمل های متناقضی از خود نشان دهد و با توجه به افزایش مشارکت کشورهای در حال توسعه در موافقتنامه های تجارت ترجیحی (PTA) در طی دو هفته گذشته، مورد اهمیت و ضرورت قرار گرفته است. لذا این نکته مهم و اساسی نگارنده را (با توجه به طی تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد در رشته حقوق تجارت بین الملل و داشتن تجربه و سابقه ریاست در دوایر حقوقی و ادارات کل حقوقی و دعاوی یکی از سازمانهای بزرگ اقتصادی و مالی کشور در دعاوی داخلی و خارجی) بر آن داشت که: با انتخاب این عنوان برای کتاب خود بتواند گامی موثر در جهت پیشبرد و آشنایی هر چه بیشتر علاقه مندان و کتابگران حقوقی در تطبیق قوانین و مقررات سازمان تجارت جهانی با موافقت نامه های تجارت ترجیحی، به عنوان عضوی از جامعه حقوقی بردارد.


محدوده ی اصل 44 قانون اساسی چیست؟

آراء صادره دیوان در خصوص شکایت ایران از آمریکا به دلیل اعمال یکجانبه تحریم

آیا سهام شرکت را می توان وثیقه تعهدات به عنوان تضمین قرارداد پذیرفت؟

تجارت ,های ,سازمان ,حقوقی ,الحاق ,موافقتنامه ,های تجارت ,سازمان تجارت ,تجارت ترجیحی ,موافقت نامه ,به سازمان ,سازمان تجارت جهانی ,گذاری مستقیم خارجی ,سازمان تجارت جهانی، ,جمهوری اسلامی ایران

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

curdrivocu وبلاگ ot کنگره 60 شعب اصفهان ✿☼✿☼► گرفته یاریم◄☼✿☼✿ phunctimaho Michael's memory kacoldiamus مجله فارسی chadantdermy فروش Servo موتور و سرو درایو Marina's collection